Results 1 to 4 of 4

Thread: VX-P829 UHF P25 issues

  1. #1
    Join Date
    Aug 31, 2015
    Posts
    347
    Thanks
    363
    Thanked 379 Times in 160 Posts
    Country: United States

    Default VX-P829 UHF P25 issues

    Don't ask me how a radio went from working to not working... but here it is...

    I finally decided to stop being lazy and fully program up the radio. When I did this I added the NIFOG LE zone as is in my XTS5000. Double checked that NAC was being input in Hex and not Decimal, set RX monitor to "A" (to unmute on code), double checked all frequencies... nada.

    When I TX from the XTS5000 - I just hear raw P25. If I TX from the Vertex... XTS5000 doesn't even acknowledge the frequency is in use. If I set the XTS to open monitor, the radio will go silent when I key up the Vertex. Just dead air.

    Thinking the alignment went out of whack - I reset the radio to factory - nothing changed... looks like the previous owner did the same thing. I can manually align up to a certain point, where I don't have an adapter to check/verify modulation balance. Also setting max deviation on the radio was odd... I was able to set narrow and wide via my service monitor... and P25 was a dud... showed 500Hz deviation... give or take. Slamming the adjustment slider one way or another didn't change a thing.

    I have heard of a few people having P25 issues with these... I am starting to wonder if it is firmware, hardware, or alignment issue. Either way I don't feel right selling it this way - and it seems to only be a decent analog radio now.


  2. #2
    Join Date
    Mar 08, 2014
    Location
    Florida
    Posts
    539
    Thanks
    255
    Thanked 407 Times in 226 Posts

    Default

    I would try and set modulation balance somehow. Try making incremental changes at a specific frequency until the 4 level modulation appears normal.

    Sent from my SM-T350 using Tapatalk

  3. #3
    Join Date
    Mar 08, 2014
    Location
    Florida
    Posts
    539
    Thanks
    255
    Thanked 407 Times in 226 Posts

    Default

    Also the monitor must be set to look at its internal discriminator without any audio filtering deemphasis or low pass, high pass etc., must be bypassed.

    Sent from my SM-T350 using Tapatalk

  4. #4
    Join Date
    May 16, 2019
    Location
    Peoples Republic of NY
    Posts
    5
    Thanks
    2
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Country: United States

    Default

    I had a very similar issue with my VX-P924 And have heard horror stories from others who own 820/920 line portables. I'm sure you've already checked this... But, can you verify if the P25 Data board Is Installed in the back of the radio? My 924 would NOT Transmit P25 Data or hear it until I had the board Installed. Oddly, There does not seem to be a part number for this board.. I ended up buying another P924 which had the board installed in the back and swapped them out.